luns, 20 de xaneiro de 2020

Gastronomía Galega

Arroz con leite A orixe do arroz con leite non se coñece ben. Hai rexistros en Europa e ata en Asia, o que está claro é que en Galicia é un das sobremesas estrela. A min ensinoume a miña avoa a receita familiar e foi a primeira sobremesa que aprendín a cociñar, cando apenas levantaba un metro do chan. É unha sobremesa deliciosa feito con arroz, leite, azucre, limón e canela, que se cocen a lume lento. Unha mestura sinxela pero increííble. Hai mil formas de facelo, pero o secreto é a paciencia, xa volo digo Augardente Bebida alcohólica imprescindible en Galicia para entrar en calor. Obtense a partir do bagazo, a pel da uva, que en Galicia tamén recibe o nome de “ bagazo”. Nas casas do rural galego cada familia elabora o seu propio “ augardente”, e para todos a súa receita é a mellor, claro. O augardente queima alá por onde pasa e só é apto para gargantas resistentes. O “augardente de bagazo” ou “bagazo galego” ten denominación de orixe, onde o augardente branca e o augardente de herbas son as dúas variedades máis coñecidas. É unha bebida peleona, transparente e densa que se adoita tomar ao final dunha comida ou aínda mellor, para preparar a auténtica queimada galega, para a que existe un auténtico ritual e todo!
Mouchos, coruxas, sapos e bruxas. Demos, trasgos e diaños,
espritos dás nevoadas veigas. Curvos, pintigas e meigas,
feitizos dás menciñeiras.
Podres cañotas furadas,
fogar dous vermes e alimañas.
Lume dás santas Compañas. Mal de ollo, negros meigallos,
cheiro dous mortos, tronos e raios

https://www.mantelacuadros.com/diccionario-de-comida-gallega-y-platos-tipicos-de-galicia/

O meu comentario:

A gastronomía, ese enorme pracer que os galegos adoramos, o comer, con amigos, con familiares, sempre e un bo momento. Neste artigo podemos ver como dúas cousas bastante típicas da cultura galega se xuntan. Pero isto non é o único. Tamén temos os marabillosos callos, o noso caldo, o cocido ou a empanada galega, polo que, se se pode, Galicia sempre e un lugar moi bo pola súa gastronomía.

Ningún comentario:

Publicar un comentario